Kullanıcı Girişi
 

Kategoriler



 Görsellerinizi Kayıpsız Sıkıştırarak Sitenizi Hızlandırın.
 

Görselleri Kayıpsız Sıkıştırmak

Önemli mi? sıkıştırma bir nevi seo dur. Google gözünde yükseltir. Ve tabikide çok önemlidir.
İnternette en çok kullanılan iki uzantı .png ve .jpeg için uygulamalı gösterim yapacak olsak da sizin daha sıklıkla kullandığınız uzantılı görsellere uygun araçlara da ulaşmanız ve bu basit adımları o uzantılar için uygulamanız mümkün olacaktır.
*Küçük bir not .png uzantılı görseller genelde çok daha iyi sıkışırlar ve kalite konusunda daha az kayıpları olur mümkünse yazılarınızda .png uzantılı görsel kullanmanızı tavsiye ederiz.
classbilisim üzerinden aldığımız iki ekran görüntüsünün birisini .jpeg diğerini de .png olarak kaydettik. Kayıpsız sıkıştırma işlemini yapacağımız siteler ise şunlar:
  • JPEGmini (sınırsız kullanım ve dğer özellikler için üye olabilirsiniz)
  • TinyPNG
  • http://ezgif.com/optimize/
JPEG uzantılı olarak ekran görüntüsünü aldığımız bölümün sıkıştırılmamış orijinal hali 55 Kilobyte iken JPEGmini'yi kullanarak 4 Kilobyte'lık bir sıkıştırma gerçekleştirdik ve görseli 51 KB boyuta düşürdük. Milisaniyeleri kazanmaya başladık.
Bu Optimizasyon işlemini yapmanız doğrultusunda web sitelerinizin açılışlarını milisaniyelere kadar düşürebilirsiniz. Çoğu kullanıcı hosting yavaş der ama tasarımı çok yüsek boyutta bunu hesaba katmaz.
İnternet bağlantınızın yavaş olmasıda sitenizin yüklenmesini agırlastırır yani bu sizden kaynaklıdır. Normal bilgisayar ortamında görüntülenen bir web sitesine mobilden girmeniz tabikide hızınız yavaş olduğu için yavaş açılacaktır. Bunun için ne yapabilirim mobilden de girsin kullanıcılar diyorsanız, mobil bir tasarım yapıp örneğin m.facebook.com gibi ufak boyutlu tasarım ile mobil kullanıcılarının ziyaretini oluşturabilirsiniz.
Binlerce kullanıcı artık bu optimizasyonu biliyor ve sitelerine uyguluyor. Kısaca herşey hosting yada sunucuda bitmiyor...
  Bilgi Bankasına Dön

ÇÖZÜM
ORTAKLARIMIZ